Cursus informatie:

Training agressiebeheersing
  • Cursusduur: 2 dagen
  • Cursustijden: 9:00 - 16:30 uur
  • Inclusief: oefen/lesmateriaal, lunch
  • Officieel certificaat: JA
€ 179,00 excl. Btw
man-met-baardje-wijst-omhoog-3.jpg

Training agressiebeheersing

Bent u wel eens betrokken bij agressievolle situaties? Uw gedrag heeft vaak onbewust effect op anderen. Maar is dit het gewenste effect? Hoe zou het zijn als u uw aanpak en gedrag bewust kunt inzetten, afhankelijk van de situatie waarin u zich bevindt? Gedurende deze training leert u op effectieve wijze omgaan met agressie.

In de training wordt o.a. aandacht besteed aan het agressieprotocol, de achtergronden van het optreden van agressie, omgang met de verschillende vormen van agressie, handhavingsregels, het ombuigen van onacceptabel gedrag naar acceptabel gedrag, veiligheidsregels en de nazorg bij traumatische gebeurtenissen. Door middel van demo's, rollenspelen, supervisieoefeningen, spanningsoefeningen en een duidelijke uitleg van de verschillende vormen en gradaties van agressie, krijgen cursisten inzicht in hoe zij op professionele wijze hun grenzen kunnen bewaken.

Wat is het doel van deze training?

Uw medewerkers leren grenzen aan te geven en regels te handhaven bij grensoverschrijdend gedrag zoals agressie, intimidatie en bedreiging;
Uw medewerkers leren omgevingsbewust te zijn in situaties bij agressie of geweld;                          
Uw medewerkers leren verbaal geweld om te buigen naar acceptabel gedrag;
Uw medewerkers leren professioneel te handelen in de omgang met agressie.


Wat schrijft de wet voor?

Artikel 3 van de Arbowet schrijft voor dat een werkgever verplicht is zijn werknemers te beschermen tegen agressie en geweld op de werkvloer. Dit kan gaan om verbale en fysieke agressie door collega´s, klanten of patiënten.

Voor welke doelgroep kan deze training ingezet worden?

Winkelpersoneel, leraren, schoolpersoneel, receptiemedewerkers, professionele hulpverleners en eenieder die in zijn werk met agressie te maken kan krijgen. VCO kan voor iedere doelgroep een passende training verzorgen. 

Vraag vrijblijvend een gesprek en/of offerte aan.