✅  Gecertificeerde instructeurs

✅  7 dagen van te voren gratis annuleren

✅  Gevestigd in Oosterhout

Cursus Beheerder Brandmeldinstallatie (BBMI)

Vanuit de wet is het verplicht een getrainde beheerder aan te wijzen voor uw brandmeldinstallatie, een zogenaamde Beheerder Brandmeldinstallatie (BBMI). Daarnaast kan door goed beheer en vakkundig onderhoud van uw brandmeldinstallatie het aantal loze brandmeldingen sterk afnemen. Wanneer er veel loze meldingen vanuit uw installatie worden gedaan kan de alertheid van de brandweer afnemen en kunnen zij kosten voor een loze uitruk in rekening brengen.

Locatie

De cursus Beheerder Brandmeldinstallatie (BBMI) wordt op verschillende momenten in het jaar georganiseerd op onze eigen oefen locatie in Oosterhout.

Inhoud van cursus Beheerder Brandmeldinstallatie BBMI

Tijdens de cursus Beheerder Brandmeldinstallatie BBMI leert u de brandmeldcentrale en ontruimingsinstallatie te bedienen, te onderhouden en periodieke controles uit te voeren volgens de geldende wet- en regelgeving. De cursus Beheerder Brandmeldinstallatie BBMI bestaat uit de volgende modules:

  • Brandmeldinstallatie, technieken en activiteiten
  • De taken van de beheerder
  • Voorschriften, normen, eisen, opbouw, werking, componenten en documenten van de brandmeldinstallatie volgende de NEN-norm 2654-1.
  • Registeren en rapporteren in een logboek
  • Instructies aan derden

Cursisten die zowel de praktijkopdracht als het theorie-examen positief afsluiten, ontvangen het certificaat Beheerder Brandmeldinstallatie BBMI. De kosten voor het examen en het certificaat zijn bij de cursusprijs inbegrepen.

Voor wie is de cursus BBMI bedoeld?

De cursus Beheerder Brandmeldinstallatie BBMI is bestemd voor personen die verantwoordelijk zijn voor het beheer van brandmeldinstallaties in gebouwen. De cursus is dus zeer geschikt voor bijvoorbeeld een facilitair medewerker, hoofd technische dienst, BHV’er of conciërge. Speciale voorkennis is niet nodig.

Tijdsduur

Duur 1 dag
Tijd 09:00 uur – 16:00 uur (inclusief koffie/thee en lunch).
Vooropleiding Geen
Lesmateriaal Incl. oefen en lesmateriaal
Certificaat Digitaal certificaat
Geldigheidsduur 1 jaar
Prijs
€350,- excl. BTW

Meldt u direct aan voor de cursus Beheerder Brandmeldinstallatie